Nov 11, 2013

TEHNIČAR OSVOJIO VRNJAČKU BANJU

U organizaciji OK Vrnjačka Banja u ponedeljak 11. novembra održan je veliki turnir u dve uzrastne kategorije, za devojčice rođene 1999. godine i 2001. godine i mlađe. U konkurenciji 24 ekipe, po 12 u oba godišta, prvo mesto je pripalo ekipama kraljevačkog Tehničara. U konkurenciji mlađih pionirki izabranice trenera Aleksandra Lazarevića su odigrale sjajno, u grupi su pobedile ekipe Kneginje Milica iz Trstenika, Juniora iz Kruševca i Foke iz Kragujevca uz samo jedna izgubljen set. Koliko su na ovom turniru bile superiorne pokazuje da su u polufinalu i finalu bez izgubljenog seta i ubedljivo po setovima pobedile ekipe Kneginje Milice i kruševačkog Juniora (opet!!!).

Ovo je generacija igračica koju pripremamo za godine koje dolaze, da nastave sa uspesima naše ženske pionirke ekipe. Po prvi put su u ovom sastavu ove devojčice igrale i zato je uspeh koji smo ostvarili veći. Pokazali smo da je klub na pravom putu, da smo selektirali vrlo talentovane igračice,a tu ima još nekoliko devojčica koje su iz raznih razloga izostale i koje će upotpuniti ovaj tim. Sada nema nazad, postavili smo visoke domete i moramo da stremimo ka njima, da pre svega mnogo treniramo i rezultati će doći – kaže Aleksandar Lazarević trener mlađih pionirki Tehničara.

Za mlađe pionirke Tehničara su nastupile: Simović, Luković, Romčević, Stanisavljević, Kovačević, Niketić (kapiten), Timotijević, Pavlović, Radovanović i Andrić.

Dok su se mlađe pionirke radovale pobedničkom peharu, pionirska ekipa „tehničarki“, igračice 1999. godište, prvakinje regiona i sedme u Srbiji za 2013. godinu, igrale su finalni meč sa čačanskim Borcem. Posle velike borbe u tri seta Tehničar je slavio 2-1 i veliko slavlje je moglo da počne.

- Posle silnih poraza u MRL Kraljevo, neverovatnih gluposti i grešaka koje smo napravili, ovo dođe kao melem na ranu. Ova generacija odbojkjašica Tehničara je izvorno naša, dakle ponikla u našem klubu i posvetili smo joj veliku pažnju. S pravom, jer rezultati u poslednje dve godine to pokazuju. Ovde smo odigrali jako dobro, vrlo motivisano i ozbiljno, što je bilo vrlo važno. Finale je bila priča za sebe, Borac iz Čačka je odlična ekipa, više puta smo igrali prijateljske utakmice i uvek su nas pobeđivali i evo sada smo uspeli da se malo revanširamo. Gubili smo 1-0, pokazali karakter ozbiljne, pobedničke ekipe i na kraju slavili. Raduje kako su se naša deca bodrila, pratila šta ko radi na četiri terena, to zajedništvo je naš najveći dobitak, jer toga baš nemamo u starijim selekcijama. Hvala OK Vrnjačka Banja na pozivu, drugi put smo bili učesnici ovakvog turnira i više smo nego zadovoljni organizacijom, druženjem, velikim brojem dece koji su se pojavili na terenima. Stvarno bio je ovo dan za nezaborav za naš klub – nije krio zadovoljstvo Aleksandar Daišević trener pionirske ekipe kraljevačkog Tehničara.

Pionirke su u grupi bez problema pobedile Knez Lazar iz Kruševca i Foku 3 iz Kragujevca, u četvrtfinalu Foku 2, u polufinalu Foku 1 (valjda više nije bilo Foka, inače bi i sa njima delili megdan!!!). U finalu pobeda protiv Borac 1 iz Čačka rezultatom 2-1. Za pionirke Tehničara su nastupile: Marković (kapiten), Savić, Miladinović, Bukumira, Stojančević, Baljošević, Pavlović, Dugalić i Đurić.

Konačno lepa atmosfera u klubu posle jednog nastupa, samo da ih bude više!

|