Jun 1, 2010

Odličan turnir u organizaciji Odbojkaškog kluba "Tehničar"

IVANJIČANI POBEDILI SVE U "OKANIKU"

Najmlađi sportski kolektiv u gradu Kraljevu, Odbojkaški klub Tehničar, u sklopu promocije kluba organizovao je jednodnevni turnir za igrače pionirsko-kadetskog uzrasta. U Sportskom centru „OKANIK“ u Mataruškoj Banji, u predivnom ambijentu, za pehar pobednika borilo se šest ekipa, Četvrti kraljevački bataljon, Ribnica, Župa Aleksandrovac, Putevi Ivanjica i dve ekipe Tehničara. Prisustvo velikog broja gledalaca i jako dobra odbojka za ovaj uzrast igrača pokazali su da je turnir u potpunosti uspeo.

- Prezadovoljan sam činjenicom da su nam se odazvali svi prijatelji, da je turnir uspeo, da  se odbojka igrala od jutra do mraka i da je bilo jako lepo. OK Tehničar je osnovan u januaru, već smo proširili bazu na preko 60 članova, uglavnom pionirskog i kadetskog uzrasta, a želja je da radimo sa najmlađima i stvaramo igrače, za Ribnicu pre svega. Ovim turnirom smo napravili promociju kluba, predstavili se javnosti, a takođe smo predstavili Kamp u Mitrovom Polju koji će u julu doživeti četvrto izdanje – naglasio je predsednik OK „Tehničar“ Dragan Đorđević.

Prvo mesto na turniru pripalo je ekipi Puteva iz Ivanjice koji su u finalu pobedili kraljevačku Ribnicu. Nemanja Ristić iz pobedničkog tima dobio je pehar za najboljeg igrača na turniru. U borbi za treće mesto Tehničar 1 je bio bolji od aleksandrovačke Župe, dok je Tehničar 2 zauzeo peto mesto posle pobede nad Četvrtim kraljevačkim bataljonom.

Posebna vrednost ovog interesantnog takmičenja je odličan saradnja OK Tehničar i SC OKANIK, pa će turnir biti tradicionalan i od naredne godine poneti ime Trofej OKANIK.

- Kada sam pre tri godine otvorio SC „OKANIK“ naglasio sam da to mora biti mesto koje će sportisti i rekreativci koristiti non stop. Iako sam ja čovek košarke, pokazalo se da sjajnu saradnju imam sa odbojkašima, tačnije Draganom Đorđevićem i novim klubom. Sjajno su u par dana organizovali turnir, pokazali da će ovaj klub brzo krenuti napred i ja sam tu da pomognem koliko mogu. Oduševila su me ova deca, same utakmice i zato sam i prihvatio da ovaj turnir bude tradicionalan i da ponese ime „Trofej OKANIK“. Verujem da će se i krug prijatelja proširiti, da će biti više ekipa na zadovoljstvo svih nas kojima je sport sastavni deo života – zaključio je na kraju turnira vlasnik SC „OKANIK“, poznati košarkaški trener, Dragan Kostić.

REZULTATI TURNIRA

Grupa „A“

Tehničar 1 – 4. KV Bataljon 2-0 (25-5, 25-19)

4. KV Bataljon – Putevi 0-2 (9-25, 7-25)

Putevi-Tehničar 1 2-1 (24-26, 25-23, 15-10)

Grupa „B“

Tehničar 2 – Ribnica 0-2 (15-25, 23-25)

Ribnica – Župa 2-0 (25-21, 25-14)

Tehničar 2 – Župa 1-2 (27-25, 16- 25, 13-15)

Za 5. mesto: 4. KV Bataljon – Tehničar 2 0-2 (15-25, 16-25)

Za 3. mesto: Tehničar 1 – Župa 2-0 (25-23, 25-18)

FINALE: Putevi – Ribnica 2-0 (25-19, 25-14)

Prijatelji kluba