Jul 5, 2019

IRANAC U POSETI

Odbojkaški klub Tehničar iz Kraljeva može da se pohvali da je jedan od retkih koji je za kratko vreme ostvario i medjunarodnu saradnju. U posetu klubu sa Ibarskog keja došao je Akbar Džamali, uvaženi privrednik i sportski radnik iz Irana. Kako dolazi iz Urumije, odbojkaškog centra svoje zemlje, ne treba da ćudi što je izabrao odbojkaški klub za svoju posetu.

-       Predsednika Tehničara Dragana Đorđevića sam upoznao dok je bio trener Urumije, radio je veopma dobro, uspešno i naše prijateljstvo traje do danas i trajaće do kraja života. Nisam prvi put u Srbiji i Kraljevu, boravio sam ovde i pre par godina, tada sam bio u prilici da pratim rad svih selekcija, da vidim treninge i utakmice. Mnogo je tu stvari koje su novina za nas u Iranu, pogotovo rad sa mladjim selekcijama, ali ima tu i detalja koje mi možemo da preporučimo, da rad bude uspešniji. Dočekan sam izuzetno, uvek se lepo osećam u Srbiji i Šumadiji i verujem da ćemo ostvariti uspešnu saradnju – naglasio je Akbar Džamili.

Prvi čovek OK Tehničar Kraljevo, Dragan Đorđević pozvao je uvaženog gosta da poseti i odbojkaški kamp u Mitrovom Polju.

-       Za vreme rada u Iranu, Akbar mi je mnogo pomogao, uvek je bio tu za mene. Odlični smo prijatelji i novu posetu Srbiji i Kraljevu sam iskoristio da dogovorimo poslvno-tehničku sardanju i sve to stvaimo na papir. Uskor počiwe 13. izdanje odbojkaškog kampa u Mitrovom Polju i pozbvao sam Akbara, ako mu obaveze dozvoljavaju, da bude naš gost i vidi kako radimo. ovo je važan dan za naš odbojkaški klub – rekao je Dragan Đorđević odbojkaški trener i predsednik OK tehničar Kraljevo.

I na ovom primeru se pokazalo da odbojka spaja razne narode, nacije, jer nam je magična igra na mreži zajednička religija.

|