Jun 26, 2019

TEHNIČAR ŠAMPION

Prvenstvo Raško-Rasinskog okruga za predpionirke (devojčice 2005. godište i mlađe) završeno je trijumfom kralјevačkog Tehničara. Na finalnom turniru u Aleksandrovcu „tehničarke“ su pobedile u polufinalu domaću ŽOK Župu rezultatom 3-2, dok su u finalu bile bolјe od kruševačke Antene rezultatom 3-0. Antena je do finala stigla pobedom nad čačanskom Slobodom rezultatom 3-2. U borbi za treće mesto Sloboda je pobediloa ŽOK Župu rezultatom 3-1.

Prvenstvo predpionirki trajalo je dva meseca, učestvovalo je 20 ekipa,a takmičenje su vodili Opštinski odbojkaški savez Kruševac i Gradski odbojkaški savez Kralјevo. Na finalni turnir, u srce blagorodne Župe, stigle su ekipe pobednice četiri grupe u ligaškom delu takmičenja. Mlade odbojkašice Tehničara su u preliminarnom delu prvenstva, ostvarile sve pobede bez izgublјenog seta,a uspele su u polufinalu da preokrenu vođstvo Župe od 2-0 u setovima i stignu do finala. Da su bez premca u regionu „tehničarke“ su potvrdile u finalu gde su ubedlјivo slavile protiv veoma dobre ekipe kruševačke Antene.

Pobednički pehar i medalјe osvojile su: Jovan Rajković (kapiten), Dunja Đukić, Andrea Bogojević, Kristina Blagojević, Natalija Kuč, Nađa Nikolić, Nađa Lončarević (libero 1), Tara Ivković (libero 2), Sofija Milojević, Danka Jovančević, Ana Dimitrijević, Bogdana Stefanović, Lenka Marković i Andrea Nikolić.

Medalјe i pehare za najbolјe ekipe na turniru podelio je Lazar Jović, predsednik OOS Kruševac, a kompletan finalni turnir igrao se „Za Mariju“ u znak sećanja na nedavno tragično preminulu odbojkašicu ŽOK Župe, 14.-godišnju Mariju Zindović. Nјenu večnu kuću posetili su pre početka turnira predstavnici dva saveza, položivši cveće i sveće.

|